*کارگاه مجازی پرورش خلاقیت کودکان*

انواع هوش

1392/2/18 11:35
4,452 بازدید
اشتراک گذاری

انواع هوش

سلامممممممم خدمت همه ی مامان و باباهای عزیز

در این پست میخوام براتون اقسام نه گانه ی هوش را نام ببرم تا با دانستن آن بتونید در هر کدام از زمینه ها به طور جداگانه برای تقویت هوش فرزندانتون تلاش کنید.

١.هوش زبانی :

هوش کلامی، شامل توانایی خوب صحبت کردن، شنیدن و برقراری ارتباط کلامی با دیگران است. بچه‌هایی با هوش کلامی بالا، مهارت‌هایی نظیر گوش کردن، حرف زدن، قصه گفتن، درس دادن، دریافت مفهوم و معانی کلمه‌ها، یادگیری زبان‌های دیگر، به خاطر سپردن و یادآوری اطلاعات و قانع کردن دیگران با استفاده از کلام را دارند.

 

برای تقویت این هوش، می‌توانید او را به یادگیری یک زبان دیگر، تشویق کنید یا با او، بازی‌های کلمه‌ای بکنید.

٢.هوش منطقی :

هوش منطقی یا ریاضی، توانایی کشف الگوها و دلایل ریاضی و تفکر منطقی است. این هوش، شامل حل کردن مساله، طبقه‌بندی اطلاعات، سوال پرسیدن و کنجکاوی در پدیده‌های طبیعی و داشتن تفکر منطقی است.

 

برای تقویت این هوش، می‌توانید او را به بازی‌های فکری و اعدادی، تشویق کنید.

٣.هوش مکانی : تشخیص جهت ها و مکان ها و ایجاد طرح

٤.هوش حرکتی جسمانی :

هوش بدنی و فیزیکی، توانایی کنترل ماهرانه حرکات بدن و حفظ تعادل جسمی است. اگر کودک شما، از این هوش، بهره‌مند باشد، در رقص و ورزش، موفق خواهد بود. مهارت‌های این هوش، شامل واکنش‌های بدنی به‌موقع، لمس اشیا و بررسی آن‌ها و علاقه به پانتومیم و مفاهیم حرکاتی است.

 

برای تقویت این هوش، می‌توانید فرزندتان را به ورزش کردن، تشویق کنید.

٥.هوش موسیقی : توانایی درک و تشخیص و تبدیل اصوات

٦.هوش میان فردی:

هوش اجتماعی و ارتباطی، توانایی ارتباط برقرار کردن و فهم دیگران است. بچه‌هایی که این هوش را دارند، معمولا سعی می‌کنند مسایل را از دید دیگران، بررسی و احساس آن‌ها را درک کنند و مهارت‌هایی نظیر هم‌دلی، گوش کردن، مشورت کردن، همکاری گروهی، حل و فصل آرام مشکلات، برقراری روابط مثبت با دیگران و درک احساس دیگران را دارند.

 

برای تقویت این هوش، بهترین کار، تشویق فرزندتان به شرکت در کلاس‌ها و فعالیت‌های گروهی است

٧. هوش درون فردی:

هوش درون‌فردی، توانایی فهم و بیان احساسات درونی و شناخت مهارت، قدرت و ضعف‌های خود است. کودکانی که این هوش را دارند، مهارت درک و بررسی خود، آگاهی از احساسات درونی، تمایلات و رویاها، تشخیص نقاط ضعف و قدرت خود و همچنین با خود فکر و استدلال کردن را دارند.

 

برای تقویت این هوش، بهترین روش، تشویق فرزندتان به نوشتن خاطرات روزانه است. همچنین، شما با تشویق او به فکر کردن قبل از انجام هر کاری، می‌توانید این هوش را در او بالا ببرید.

 

 

٨. هوش طبیعت گرا : شناخت طبیعت و مسایل پیرامون آن

٩.هوش دیداری :

 

هوش دیداری یا بصری، توانایی درک پدیده‌های دیداری است و شامل مهارت‌هایی نظیر نوشتن، نقاشی و طراحی کردن، پازل درست کردن، خیال‌پردازی، تفسیر تصویرها و همچنین قدرت جهت‌شناسی و مکان‌یابی است.

 

برای تقویت این هوش، بهتر است کودک‌تان را با کتاب‌های هنری و گرافیکی آشنا کنید و او را به درست کردن پازل‌های جذاب، تشویق کنید. یکی دیگر از کارهایی که می‌توانید انجام دهید، تشویق کردن او به خلق آثار هنری یا شرح دادن نقاشی‌هایش است.

 

اصولا وقتی صحبت از هوش می شود همه ذهنشان پیرامون هوش منطق و ریاضی می رود .در صورتی که این یکی از انواع هوش است و ما باید با توجه به توانایی های کودک خود در زمینه های مختلف او را آموزش و تقویت کنیم.

پسندها (0)
شما اولین مشوق باشید!

نظرات (0)